A A A

Vasárnapi hirdetések

 

Nagyböjt I. vasárnapja, 2024. február 18. – B év

 

1. Nagyböjt péntekein kötelező a böjtnek az a formája, hogy nem fogyasztunk húst. Buzdítjuk egyházközségünk minden tagját, hogy ezt a böjti gyakorlatot Jézus irántunk vállalt szenvedése és halála iránti hálából végezzék, ne csak mint parancsot, hogy így lelki hasznukra is váljon az, amit tesznek. Nagyböjtben arról elmélkedünk, hogy mire volt képes Jézus irántunk való végtelen szeretetében, s hogy ez ne csak puszta gondolkodás maradjon, ezért próbáljuk ezt mi is közösen, egységesen e böjti lemondással is viszonozni, ezt meghálálni.

 

2. Nagyböjt minden péntekén egy-egy lelkiségi csoport vezeti a keresztúti ájtatosságot az esti mise előtt, 5:15-től. Most pénteken az Élet a Lélekben imacsoport vezeti. Nagyböjt vasárnapjain pedig a 8:00 órás szentmise előtt a magzat keresztútját végezzük 7:30-tól.

 

3. Jövő héten szerdától péntekig táborba megyünk a fiataljainkkal. Ha valaki szeretné támogatni süteménnyel, vagy gyümölccsel ezt a programunkat, azt szívesen fogadjuk. Legkésőbb szerda délig lehet behozni az ajándékot a plébániára, mert utána indulnak a fiatalok a táborozó helyre.

 

4. Az ősszel elkezdett gyógyító lelkigyakorlat folytatódik február 22-től, csütörtökönként este. Szentmisével kezdjük, s utána a plébánián folytatódik a program 9:00 óráig, öt héten keresztül.

 

5. Program lesz házaspároknak pénteken este 7:00 órától a plébánián. Egy film kapcsán beszélgetünk a házasságról. Várjuk szeretettel a házaspárokat!

 

6. Szombaton hittanóra, várjuk szeretettel a gyerekeket.

 

7. Férjek, édesapák lelki hétvégéje lesz Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Házban március 1-3 között. Ajánljuk minden férj, apa figyelmébe, nagyon jó program, érdemes részt venni rajta. Jelentkezni lehet a csalad.ro honlapon.

 

8. Az idén is lehet támogatni az egyházközséget a jövedelmi adó 3,5%-val. A nyomtatványokat a kijáratnál találják, hálásan köszönjük, ha ezzel is támogatják közösségünk életét. A kitöltött nyomtatványt leadhatják a pénzügyön, vagy le tudjuk adni mi is, ha behozzák a sekrestyébe vagy plébániára. A tavaly 12.000 lej gyűlt ezekből a felajánlásokból.

 

9. Szeretettel köszöntjük azokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat. Isten éltesse őket! Kívánunk mindannyiuknak kegyelemteljes nagyböjti hetet!