A A A

Vasárnapi hirdetések

 

2021. X. 24. – Évközi XXX. vasárnap –  "B" év

 

1. Ma missziós vasárnap, világszerte gyűjtés azon programok támogatására, amelyek célja az evangélium örömhírének megismertetése minden néppel. Az összegyűlt összeget is Rómába, a missziós központba küldik mindenhonnan a világból.

 

 

2. Az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleit szülőértekezletre hívjuk mára, az esti misére. A misén imádkozzunk együtt az elsőáldozókért és családjaikért, utána pedig megtartjuk a szülőértekezletet.

 

 

3. A járványhelyzet miatt egyelőre szünetelni fog a hitoktatás is.

 

 

4. Megjöttek a naptárak. Kapható a kijáratnál.

 

 

5. Jövő vasárnap óraátállítás.

 

 

6. Előre hirdetjük, hogy nov. 1-én, hétfőn du. 4 órától lesz szentmise a katolikus temetőben az ott eltemetettek lelki üdvéért. Egyébként pedig Mindenszentek napján, hétfőn, és Halottak napján, kedden is reggel és este a szokásos időben lesznek a szentmisék.

 

 

7. Az egyháztanácsosok feltérképezték a temető sírjait, hogy tisztábban lássunk a sírhelyek gondozását és helyzetét illetően. A temető tisztán tartása is probléma, a szabad sírhelyek kérdése pedig úgy tűnik, hogy nagyon sürgető kérdés. Év végéig szeretnénk e téren is előbbre lépni. Kéréseink temető-ügyben: próbáljunk a temető tisztaságára, szépségére vigyázni. Ne várjunk mindent másoktól. Temetőink tisztasága, állapota sokat mond egy nép kultúrájáról, ősei iránti tiszteletükről. A második kérésünk: vannak elhanyagolt, és a sírhely fenntartására megállapított minimális összeget évtizedek óta nem fizető helyek. Kérjük, hogy ha valakinek sírhelye van és nem gondozza és sok év elmaradása van a fenntartási költségekben, akkor azok jelentkezzenek és rendezzék, különben szabad sírhelynek fogjuk tekinteni azt a helyet. A harmadik kérésünk: egy kis türelmet kérünk még azoktól, akik sírhelyet szeretnének vásárolni. Ahhoz, hogy ezzel foglalkozhassunk, előbb látnunk kell, hogy hány szabad sírhely van; tényleg szabad-e az adott sírhely, vagy csak nem foglalkoztak vele az utóbbi években; mennyibe kerül a temető fenntartása (szemét elszállítása, takarítás, alkalmazott fizetése, víz, épületek, kerítés karbantartása, stb.); milyen kritériumok szerint történjen a szabad sírhelyek eladása. Ezekre a kérdésekre igyekszünk még az idén választ találni, és azonnal lépni.

 

 

8. Mindannyian tudják, látják, hogy a járványügyi helyzet miatt egyre több korlátozó intézkedést foganatosítanak. Örülök, hogy a templomba járást még nem tiltották meg. Viszont kérjük továbbra is a felelősségteljes magatartást, és – ahogy az érsek atya is nyomatékosan kéri – az előírások betartását: maszk viselése, lehetőleg a távolság megtartása és a kézbe áldozás. Köszönöm, hogy a héten ebben is fegyelmezett, érett magatartást tanúsítottak. Jó egészséget kívánunk mindenkinek, a betegeknek pedig gyógyulást!

 

 

9. Szeretettel köszöntök mindenkit, aki a héten névnapot, születésnapot, vagy más örvendetes évfordulót ünnepel. Isten éltesse őket!